Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 25 oktober 2010

Maya Oudsten bezoeken VN

Maya Oudsten waaronder Don Alejandro hebben eerder deze maand een bezoek gebracht aan de Verenigde Naties om over 2012 te spreken. De Oudsten brachten de dertien kristallen schedels mee, enorme reservoirs van kennis die op het juiste moment worden gepresenteerd aan de samenleving.
De conferentie werd gehost door de Society for Enlightenment and Transformation (SEAT), de spirituele tak van de VN, om een eind te maken aan de paranoia rond het doemscenario en een boodschap te brengen van hoop en vrede.
De bijeenkomst markeerde ook gelijk de opening van de ‘Legende van de 13’, een serie evenementen waarbij de 13 kristallen schedels van de Maya’s voor het eerst bij elkaar gebracht worden.
Te midden van de politieke en milieuproblematiek escaleert de publieke angst voor een mogelijk eind van de wereld. Voornamelijk in Noord-Amerika, waar spiritualiteit heeft plaatsgemaakt voor hyper-industrialisatie en technologische ontwikkeling, neemt de angst voor 2012 met elke ramp of catastrofe toe.
Vele burgers nemen de voorspelling serieus dat de wereld zal imploderen in de komende twee jaar. Echter laat Maya Oudste Don Alejandro weten dat de angst ongegrond is en dat we ons juist zorgen moeten maken over hartaanvallen doordat de mens veel teveel nadenkt.
Honderden jaren heeft de laatste dag van de oude Maya kalender een diepe boodschap meegedragen aangaande het noodlot van de wereld. Echter is de voorspelling, die duizenden jaren geleden door feilloze Maya-astrologen is gedaan, zo slecht geïnterpreteerd in het westen dat ze de oorspronkelijke betekenis heeft verloren.

Volgens Maya-historicus Don Pedro Chuc Pech markeert 2012 het einde van de vijfde periode van de Zon, die 5.200 jaar nodig heeft om een cyclus af te ronden. De zesde periode begint op 21 december 2012, een tijd waarin Moeder Aarde wordt aangevuld met de energie van Grootvader Zon.
Alan Steinfeld, directeur van New Realities, heeft zich ingespannen om de dertien kristallen schedels, waarvan sommige meer dan 5.000 jaar oud zijn, samen te brengen in New York City. Maya Oudste Humbatz Men sprak ernstig over het menselijk ras die haar kosmische essentie heeft verlaten en is vergeten. “Voordat de westerse kolonialisten onze wereld verpestten kenden de Maya’s vele geheimen van de kosmos,” zei hij.
Hij sprak over hoe weinig spirituele kennis mensen hebben, het gebrekkige westerse onderwijs in vergelijking met dat van de Maya’s en de destructieve en afleidende westerse technologie die ons afhoudt van onze kosmische afkomst.
De Oudsten spraken hoop uit voor de toekomst, maar brachten ook een waarschuwing over: onze planeet wordt geplaagd door de ziekte van hebzucht en geweld. Don Alejandro heeft van zijn 82 levensjaren 20 gespendeerd aan het rondreizen van de wereld om zijn kennis te delen met de mensen. Het samenbrengen van de mensen, leren over eenheid. Niet meer afgescheiden, maar collectief. Vaak wordt zijn wijsheid afgewezen of geridiculiseerd. Maar hij is vastbesloten door te blijven zetten.
“We zijn vlakbij een tijdperk waarin geld waardeloos zal zijn, waardoor we verder moeten gaan kijken dan de materiële wereld om ons weer te verbinden met spiritualiteit,” besloot hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten