Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 4 oktober 2010

DeNieSa - De Nieuwe Samenleving


Waarom DeNieSa?
“Be the change you wanna see” [Mahatma Ghandi]
Omdat het ‘systeem’ er niet meer uitkomt. Het heeft lang genoeg geduurd in Den Haag. Daar hoeven we geen fundamentele verandering van te verwachten. En die verandering is hard nodig. Lees het dagelijks nieuws en je ziet dat het alleen maar slechter gaat.Of lees het boek ‘Chaos Point’ van Ervin Laszlo en je snapt wellicht dat het hoogtijd dat mensen gaan opstaan en zelfdie nieuwe wereld gaan creeren. De tijd raakt op…
Kan dat dan? Ja!
Kan jij daaraan bijdragen? Ja!
DeNieSa is een verzamelplaats van gelijkgestemden. Is het startpunt van die Nieuwe Samenleving. En niet door het huidige ‘systeem’ te gaan bevechten. Nee, door het zaaien van nieuwe zaden. En vooral zorgen dat het huidige systeem niet zijn tentakels daar op legt. En zorgen dat het huidige systeem niet verder uitdijt. En naarmate er meer en meer mensen zich aansluiten, en het ‘oude systeem’ verlaten, dan verdwijnt dat systeem vanzelf. Want het heeft mensen zoals jou en ik nodig om zich te voeden.


Op deze pagina vind je diverse thema’s, namen van veranderaars (kwartiermakers), boeken en organisaties die met hetzelfde bezig zijn, etc. Onze missie? De ‘quantum leap’ omhoog maken (zie het boek van Ervin Laszlo). En eigen aan een quantum sprong is dat het ‘een beetje doen’ niet werkt. Alleen als alle zieke systemen losgelaten worden, dan gaat het werken. Maar dat hoeft niet met een big bang, dat hoeft niet met een revolutie.
In Deniesa’s Manifest (dit boek is naar verwachting in oktober beschikbaar) staat beschreven hoe we zonder chaos naar een dergelijke nieuwe wereld, een nieuw  systeem kunnen migreren.
Ik meen ergens gelezen te hebben dat de Dalai Lama heeft gezegd dat de ‘fundamental global change’ in Nederland geinitieerd gaat worden. Dit willen we graag waarmaken. Of eigenlijk is dat al gebeurd… bij deze. En het is niet vreemd: geen land zo ondernemend als Nederland. Geen land zoveel culturen als Nederland. Geen land zo liberaal als Nederland. Zoveel vrijdenkers en ondernemers… dat biedt zoveel mogelijkheden…
En we kunnen een voorbeeld zijn voor de wereld. Laten zien dat het anders kan. En hoe daar te komen.
En de Nieuwe Samenleving gaat niet meer over vechten, winstbejag, ego en materialisme… maar over samenleven, zinnigheid, vrijheid en respect.
“The survival of the Fittest has ended, the revival of the Goodest has just begun” [LunaXme]
Doe je mee?
Iwanjka,
Beheerder DeNieSa.


Kernpunten Deniesa

In de kern staat Deniesa voor een ‘Wind of Change’. Dat laat zich typeren door de onderstaande kantelingen:
  • Versimpeling van de samenleving in plaats van steeds verder gaande complicering
  • Geluk gaat boven economische groei
  • Leiding door de vrouwelijke energie
  • Uitdij- en destructieve prikkels van overheid elimineren
  • Uitdij- en destructieve prikkels van bedrijfsleven elimineren
  • Bedrijfsleven en overheid gaan zich (weer) ontwikkelen om de mens en deze aarde tebedienen
In het Deniesa’s Manifest (boek) kun je t.z.t. hoe voorgesteld wordt e.e.a. te realiseren.

Zie: DeNieSa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten