Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 4 oktober 2010

Paul Smit geeft inzicht in Het Kosmisch Plan

Boek: Het Kosmische Plan
Soms komen er van die prachtboeken op je pad, waarvan je je afvraagt waarom ze nog niet meer in de belangstelling staan. Het boek ´Het Kosmisch Plan´ van Paul Smit is zo´n boek.
Het boek omvat een interview die gehouden is met Paul Smit. Het lezen van dit interview geeft inzicht en helderheid in de Advaita filosofie en brengt je op inspiererende wijze terug naar de essentie van wie je bent. Jij bent bewustzijn!
De taal waarin Paul spreekt is voor iedereen te begrijpen en het boek is een aanrader voor elk spiritueel zoeker, die op zoek is naar waarheid. Al snel wordt helder dat de persoon die je denkt te zijn een illusie is.

Het Kosmisch Plan
interview met Paul Smit over Advaita
Wie ben je eigenlijk? Waarom loop je rond op deze planeet? Waarom is de wereld zoals die is? Hebben we een vrije wil of is alles voorbestemd? Hoe kan ik verlichting bereiken? Moet ik positief denken om te krijgen wat ik wil? Moet ik van mijn ego af zien te komen? Welke wegen moet ik bewandelen om te kunnen ontwaken?
Vanuit de Advaita filosofie geeft Paul Smit antwoorden op deze en vele andere vragen. Het draait hierbij steeds weer om de identiteitsvraag 'wie ben je?'.Zodra je beseft dat je bewustzijn bent in plaats van een afgescheiden individu, ontstaat er inzicht over onze ware natuur. Zodra we ontwaken in onze ware aard en daar steeds meer in ontspannen, lost een wereld van pijn op. Pijn die ontstaan is door identificatie met wie en wat je in werkelijkheid niet bent.
Dit boek is door Paul Smit zelf uitgegeven en derhalve niet via de reguliere boekhandel verkrijgbaar. Het is wel te bestellen via Pauls eigen website www.a-dvaita.nl of via de Oneness Webshop.
Over Paul:
Paul Smit is cabaretier, trainer en heeft al van jongs af aan de passie om bezig te zijn met filosofie. Uiteindelijk kwam de nondualiteit, ofwel advaita op zijn pad waar hij zich erg in kon vinden. Het uitgangspunt van Advaita is, dat het niet de waarheid is. Het is slechts een vingerwijzing naar de waarheid! Meer informatie over Paul als droomfiguur is te vinden op www.paulsmit.nu.Bron Artikel: Earth-Matters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten