Search This Blog

Translate

Pagina's

zaterdag 2 oktober 2010

Stuurde aardachtige planeet twee jaar geleden al signaal?

Gisteren werd bekend dat een rotsachtige planeet is ontdekt die mogelijk leven zou kunnen herbergen. Een astronoom van de Universiteit van West-Sydney geeft aan twee jaar geleden al een signaal uit de buurt van de planeet te hebben ontvangen. De recente onthullingen laten steeds duidelijker zien dat we niet alleen zijn in het heelal.
Dr. Ragbir Bhathal heeft de ontwikkelingen van de laatste dagen met veel aandacht gevolgd. Twee jaar geleden al merkte hij een lichtstraal op die uit de buurt van de aardachtige planeet, genaamd Gliese 581 g, bleek te komen. Op dat moment wisten astronomen nog niet dat de ster Gliese 581 mogelijk omringd werd door bewoonbare planeten.
Dat het signaal in december 2008 werd ontdekt was opvallend, want enkele maanden na deze ontdekking maakten wetenschappers bekend dat ze een gelijkaardige, maar minder bewoonbare planeet hadden gevonden: Gliese 581 e.
Op een heldere avond ging Bhathal naar het observatorium om de sterren te onderzoeken. “Toen ik naar één van de sterren keek, merkte ik plots een signaal op,” zei hij. “We beschikken over speciale software, want we ontvangen ook veel ruis. Maar dit was een heel scherp signaal. En dat is precies waar we naar op zoek zijn,” besloot Bhathal. 
De ontdekking dat er rond de ster bewoonbare planeten kunnen bestaan, maakt het verhaal populair bij het bredere publiek. In Oekraïne werd zelfs een signaal met 500 boodschappen door de bevolking uitgezonden in de richting van Gliese 581.
Bron: HLN.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten