Search This Blog

Translate

Pagina's

donderdag 2 september 2010

Energie voor nop - top of flop?

Een zogenaamde perpetuum mobile, een eeuwigdurende beweging, is niet mogelijk. Dit zegt één van de gaswetten van de thermodynamica. En dus zit aan iedereen die beweert een apparaat te hebben gemaakt wat energie “uit het niets” tevoorschijn tovert een steekje los. En aldus wordt een “wet” die nog uit de tijd stamt van de stoommachine heilig verklaard, zelfs wanneer we die voor het gemak ook maar “toepassen” wanneer ze ongeldig is: bij open systemen waarbij er op de één of andere manier energie van buiten wordt aangevoerd.
En het gekke is dat de natuur vol zit met perpetuum mobiles, zoals bijvoorbeeld de maan die toch al geruime tijd rond onze planeet cirkelt en de energie verschaft waarmee de getijden in gang worden gehouden, zonder dat het ding op onze planeet valt. Dat is dus wel vreemd. Er wordt energie overgedragen, dat zomaar uit het niets lijkt te komen.
Ik zou daarom zeggen: laten al die “nay-sayers” maar naar de maan lopen om te zien of toch niet ergens iemand haar stiekem zo nu en dan een zetje geeft, dan vallen ze in ieder geval niemand lastig. Dan kunnen ze meteen even kijken of er iets waar is van die geheime UFO-bases die zich aan de achterkant van de maan zouden bevinden.

Hier verder lezen

2 opmerkingen:

 1. Heel leuk geformuleerd, zit alleen 1 haakje aan je verhaal.

  De maan verliest wel degelijk energie, zoek maar eens op, de maan verwijdert zich enkele centimeters per jaar van de aarde af, door het verlies van energie aan de aarde.

  Just saying ;)

  Al ben ik totally een voorstander van het vinden van een Perpetuum Mobile hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het compleet eens met Kevin, bv. de aarde draait schijnbaar al miljarden jaren rond de zon, toch ondervind de aarde wrijving etc. waardoor ook dit vertraagd, en uiteindelijk zal stilvallen. Tegen dat dit zal gebeuren, of tegen dat wij als mens het nog maar merken, zal het nog miljarden jaren duren.

  BeantwoordenVerwijderen