Search This Blog

Translate

Pagina's

zondag 29 augustus 2010

Duitsers verlangen terug naar de Mark

Duitse 2 Euro munt
Evenals Nederlanders terug naar de gulden verlangen Duitsers terug naar de mark

De Duitse mark heeft altijd gestaan voor een economisch sterke en gezonde Duitsland.

De recente crisis rond de schulden van een groep eurolanden is voor de populaire Duitse beleggers website boersennews.De aanleiding om aandelenkoersen weer in Duitse marken noteren.De stap van de Europese Centrale Bank om Griekse staatsleningen op te kopen heeft tot veel euroscepsis geleid onder de Duitse bevolking.
 
Duitsland draagt 147 miljard euro bij aan het gigantisch reddings-pakket ter hoogte van 750 miljard euro om een eurocrash tot nu toe verhinderen.
Uit een peiling is gebleken dat 39 procent van de bezoekers van deze website uiteindelijk een herinvoering van de Duitse mark verwacht.

De site zegt niet te willen bijdragen aan de ondergang van de Europese eenheidsmunt, maar met deze stap tegemoet te willen komen aan de Duitse hunkering naar economische zekerheid. 'De Duitse mark staat voor een economisch sterk en gezond Duitsland', aldus de hoofdredacteur van de website.
Bij invoering in 1999 was de euro bijna 1,96 D-mark waard. Bij de notering van de aandelenkoersen gebruikt Boersennews deze koers.


Bron: Wat vindt Nederland ervan 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten