Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 16 augustus 2010

Het eerste seizoen

Het eerste seizoen is al weer bijna om. Nog anderhalve maand en de herfst gaat weer beginnen.

We hebben inmiddels veel andijvie, sperciebonen, snijbonen, aardbeien, sla en nog veel meer uit de tuin gegeten.Dat is natuurlijk extra lekker als je al dat lekkers zelf als zaadje in de grond gestopt hebt en hebt zien groeien.Het is vers en vol van smaak. Bovendien geeft het erg veel voldoening en plezier als je in de tuin staat te werken.


Al sta je alleen al te kijken naar dat stukje natuur. Veel bijtjes en hommeltjes en vlinders. En natuurlijk allerlei beestjes die je daarvoor nog nooit hebt gezien, bijvoorbeeld vreemdsoortige kevertjes en spinnetjes.

In verloop van tijd heb ik allerlei foto's genomen. Eigenlijk al vanaf het begin dat we tuin hebben heb ik aldoor foto's genomen om van moment tot moment de groei vast te leggen. De foto's kun je hier bekijken. Ze staan er nog niet allemaal op, elke week neem ik nog steeds foto's. Nu staan bijvoorbeeld de meeste zonnebloemen in bloei en daar heb ik nog een paar prachtige foto's van. Maar die zet ik er volgende keer wel weer op.

Ach ja.. het gaat zo snel voorbij allemaal, en al het begin is spannend, dus dit seizoen was bijzonder leuk. We zijn helemaal geschrokken toen we terug kwamen van onze vakantie. Het was enorm gegroeid en we moesten eigenlijk erg veel groenten al gaan oogsten omdat het anders al weer ging bloeien.
Al dat lekkers hebben we uitgedeeld aan familie en vrienden. Je kunt het onmogelijk allemaal zelf op gaan eten. hahaha.... zoveel komt er uit die tuin. Kilo's tegelijk komt er dan uit.

Volgend jaar wordt dat natuurlijk anders als het we veel gefaseerd gaan aanpakken. Af en toe iets zaaien en oogsten. Kleine beetjes tegelijk. En we schaffen een grote vriezer aan waarin we een voorraad aanleggen.

Al met al zit er veel werk aan, maar het is o zo leuk. Ik heb een hoop meer ontzag voor de natuur gekregen dit seizoen. Dat zal ook niet ophouden en gaan vervelen, denk ik. We hebben allebei een fulltime baan dus we gaan dit (nog) niet een heel jaar doen. Dus de herfstzaden gaan er dit jaar nog niet in.

Als we wat meer bedreven zijn en onze vingers nog wat groener worden in de loop der tijd, dan kunnen we waarschijnlijk een heel jaar van de tuin eten. Maar we doen alles in babystapjes. Je moet niet te snel willen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten