Search This Blog

Translate

Pagina's

donderdag 19 augustus 2010

Laatste gevechtstroepen VS verlaten Irak vervroegd

Vandaag eens een keer goed nieuws. De troepenmacht uit Irak vertrekt vervroegd. Is het geld op? Waarom gebeurt dit? Er zal wel wat onafhankelijke journalistiek aan te pas moeten komen om de echte redenen boven water te krijgen. Maar wat zou de reden aan waarde toevoegen aan het feit dat ze na zeven jaar eindelijk vertrekken?
Ik wil altijd graag weten wat er achter steekt. Ja, ik ben zo'n waarheid-zoeker die graag alle achtergronden wil weten. Als je zulke dingen weet, kun je vaak een puzzel in elkaar gaan zetten. Op die manier kom je er opeens achter dat andere nieuwtjes die voorbij komen te maken hebben, of gevolg of oorzaak zijn van de gebeurtenissen die geleid hebben tot het vertrek van de troepen uit Irak.

Heeft het bijvoorbeeld te maken met de omstreden Wikileaks over de oorlog in Afghanistan? Heeft het te maken met de grote olieramp? Wat voor belangen spelen erbij?

De eerste vraag die ik stelde: Is het geld op? Het is een belangrijke vraag. Dat is altijd een van mijn eerste vragen. Follow the money. Dan wordt er namelijk in een klap al een hoop duidelijk. Er kunnen natuurlijk ook andere redenen zijn maar meestal is het iets met geld of macht, strategie, politiek, belangen(verstrengelingen).

Het grote punt is dat wanneer je bepaalde structuren achter het nieuws gaat zien, kun je zaken zien aankomen of een logische conclusie trekken wat de volgende gebeurtenis gaat worden.

De grote massa-media zal je altijd op een dwaalspoor zetten of de helft van het verhaal verzwijgen of verdraaien. Hoe lang zullen ze nog in staat zijn ons "klootjesvolk" voor de gek te houden, nu dat iedereen het nieuws van internet haalt.

Steeds vaker komen mensen erachter dat ze door de massa-media belazerd worden. Dan halen ze het nieuws ergens anders vandaan waar er (nog) geen censuur is: Internet. Al hoe wel "ze" graag zouden willen dat het internet "onder controle" was.... Ik zeg maar zo: You can't shut it down, and you can't shut us up!

Dit verhaal over Irak krijgt nog een staartje. Reken daar maar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten