Search This Blog

Translate

Pagina's

vrijdag 29 oktober 2010

De Piramiden van Bosnië - Nieuwe bevindingen 2010

Door de opgravingen bij de Bosnische piramiden in de zomer van 2010, heeft het bewijsmateriaal zich nu torenhoog opgestapeld. De piramiden, gelegen in de vallei bij de stad Visoko, blijken nu toch onvervalste vervaardigde structuren te zijn.
Een groot team van archeologen en antropologen hebben onweerlegbare aanwijzingen gevonden dat de piramiden geen natuurlijk gevormde heuvels kunnen zijn, zoals een aantal debunkers blijven beweren. Voor hen is het kennelijk nog steeds ondraaglijk toe te geven dat voorgaande beschavingen superieur waren aan onze huidige technologische inzichten.
Bevindingen van de archeologen
De vijf aanwezige structuren zijn genaamd: de piramide van de Zon, de Maan, de Draak en de piramide van de Liefde, die verbonden is met de Tempel van Moeder Aarde.
De piramide van de Zon is een derde hoger dan de grote piramide in Gizeh en wordt geschat op tussen de 15.000 en 45.000 jaar oud.
Uit seismisch onderzoek blijkt dat de piramiden een geheel ander patroon laten zien dan de nabij gelegen heuvels. Ook de energiestromingen om de piramiden heen zijn totaal anders dan bij natuurlijk gevormde heuvels. De geofysiologische karakteristieken komen veel overeen met de piramiden in Egypte.
De grote piramide van de Zon is opgebouwd uit lagen beton, die zijn gescheiden door lagen klei. Onder de betonlagen bevinden zich grote blokken zandsteen. De kristalsoorten die de betonblokken bevatten, blijken na analyse gevormd te zijn door een verhittingsproces van meer dan 500 graden. Het beton is vijf maal sterker dan het beton dat tegenwoordig wordt gebruikt.
De piramide van de Maan is opgebouwd uit stenen van verschillende vormen en maten, wat overeenkomsten vertoont met de bouwwerken van Cuzco in Peru. Het voordeel van deze bouwmethode is dat de structuur niet kan instorten, maar zichzelf juist op slot zet bij bv. een aardbeving.
Het team heeft een ingang gevonden met tunnelsystemen die door de piramide van de Zon lopen. Het is mogelijk dat deze tunnels verbindingen hebben naar de andere vier ontdekte structuren. In de tunnels zijn gefabriceerde en bewerkte artefacten gevonden.
In de buurt van de piramiden zijn een begraafplaats, steengravures en obelisken ontdekt.
Door haar eigen bevindingen doet het team nu een oproep aan andere archeologen om mee te helpen aan de opgravingen en het onderzoek uit te breiden.
Videomateriaal: Youtube/RichieRich64UK
Bron artikel: Niburunews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten