Search This Blog

Translate

Pagina's

zondag 10 oktober 2010

Oorzaak van bijensterfte eindelijk gevonden?

Bij

Volgens een artikel op de site van The New York Times is een onderzoeksteam, die bestaat uit een  combinatie van leger en wetenschappers, er achter wat de oorzaak is van de dramatische sterftecijfers van honingbijen.

Sinds 2006 is er 20% tot 40% van de amerikaanse honingbij populatie verdwenen. Tot nu toe kon niemand precies vertellen wat er gaande was. Theoriën, van klimaatwisseling tot gsm-straling, werden genoemd als de oorzaak.
Nu lijkt er toch iets anders gaande te zijn, volgens dit onderzoeksteam. Volgens hun is het een samenspel van een schimmel en een virus die de bijenpopulatie in de VS verwoest op moment. Hoe de schimmel en het virus nu precies samenwerken, is nog niet duidelijk. Maar volgens de leden van dit onderzoeksteam is het wel redelijk duidelijk dat dit de oorzaak is voor het uitsterven van de honingbij.

Exactly how that combination kills bees remains uncertain, the scientists said — a subject for the next round of research. But there are solid clues: both the virus and the fungus proliferate in cool, damp weather, and both do their dirty work in the bee gut, suggesting that insect nutrition is somehow compromised.

Lees het volledige engelstalige artikel via onderstaande link:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten