Search This Blog

Translate

Pagina's

dinsdag 16 november 2010

De natuur biedt de oplossingen!

Er zijn steeds meer voorbeelden dat wat de natuur heeft ontwikkeld effectiever is dan dat wat mensen maken. Dat is ook geen wonder gezien bijvoorbeeld de ontwikkeltijd. De natuur heeft honderdduizenden tot miljarden jaren de tijd gehad voor de ontwikkeling. We hoeven ons hier dan ook niet over te verbazen. Het zou verstandig zijn als we meer gebruik zouden maken van principes die de natuur hanteert. Net zoals Viktor Schauberger al zei: “Die Natur kapieren, dann kopieren’. Eerst de natuur begrijpen en dan namaken.

In de natuur zijn oplossingen te  vinden voor tal van uitdagingen die we tegenkomen. Het nieuwe product “ActiMaris” is ontwikkeld voor de behandeling van huid- en slijmvliesproblemen en maakt bijzonder slim gebruik van een werkingsprincipe van de natuur, namelijk het bestrijden van ziekteverwekkers door vrije radicalen. Actimaris heeft als grondstof zeewater, puur natuur dus. Het zeewater is geactiveerd op een zodanige manier dat het zuurstof in een ‘actieve  vorm’ kan bevatten. Deze  vorm van zuurstof wordt ‘singulet’ zuurstof genoemd. Door deze vorm van ‘gebonden’ zuurstof heeft het de volgende effecten.
  1. Het kan ziekteverwekkers zoals bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk maken
  2. Het kan in het weefsel zorgen voor een verbeterde zuurstofspanning wat een positief effect heeft op doorbloeding en wondgenezing.
Actimaris maakt dus gebruik van het verdedigingsmechanismen van mensen en dieren tegen bacteriën  en virussen en schimmels, namelijk vrije radicalen. Als de vloeistof of gel op de huid, slijmvlies of in de wond wordt aangebracht reageren de zuurstofradicalen met de ziekteverwekker. Ze pakken een elektron af waardoor de celwand van de ziekteverwekker kapot gaat. Hiermee is deze onschadelijk gemaakt. Het is goed om te weten dat het afweersysteem van mensen en dieren ook met vrije radicalen werkt als deel van de afweer!  Omdat de celwand van ziekteverwekkers veel minder sterk  is dan de menselijke celwand is het volledig veilig. Actimaris kent dan ook geen bijwerkingen.


Door de werking door middel van vrije radicalen is het uitgesloten dat er een resistentie optreedt, bovendien is het effectief tegen ALLE geteste bacteriën,  virussen en schimmels, waaronder de beruchte ziekenhuisbacterie!
Met ActiMaris is er dus een product beschikbaar dat tegen alle  geteste ziekteverwekkers effectief is, geen bijwerkingen heeft, ondersteunend is bij wondgenezing en over onbepaalde tijd (herzien) veilig gebruikt kan worden bij ALLE soorten van huid- of slijmvliesproblemen.

In Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk wordt het intussen vergoed door de zorgverzekeraars en toegepast in tal van ziekenhuizen, speciale klinieken, praktijken van artsen, verpleegtehuizen en ga zo maar door. Er wordt zelfs een keten van speciale wondbehandelcentra opgericht die met name gebruik maakt van de ActiMaris producten.
Onder meer steenpuisten, schimmelinfecties van bijvoorbeeld oren (jeukende oren), bloedend tandvlees, decubitis en jeugdpuistjes worden succesvol behandeld maar het wordt intussen ook al toegepast na operaties en tijdens operaties om de wond schoon te maken.

Uiteraard is het product onderzocht op effectiviteit en veiligheid en is dan ook in Europa officieel geregistreerd. Er zijn intussen al enkele artikelen over gepubliceerd in vakbladen ondanks dat het nog een vrij nieuw product is.
Uit onderzoek in de praktijk (onder andere in verpleeghuizen, klinieken en praktijken van artsen) is gebleken dat er minder complicaties optraden  dan bij de gebruikelijke wijze van behandelen, dat er geen bijwerkingen waren, dat de resultaten sneller optraden en minder geld kostten! Het betekent dat er voor huid- en slijmvliesaandoeningen beduidend minder antibioticum nodig zou zijn en ook een enorme potentiële besparing voor de gezondheidszorg zou betekenen als het op grote schaal zou worden toegepast.

Potentiële besparing
In Zwitserland is op basis van de gedane onderzoeken uitgerekend wat de financiële besparingen zouden zijn als ActiMaris werd toegepast bij enkele indicaties die onderzocht zijn.
Chronische wonden150.000.000
 3 KNO indicaties525.000.000
Jaarlijkse besparing675.000.000
Nederland heeft ruim twee maal zoveel inwoners als Zwitserland, de geschatte besparing wordt voor Nederland: 1,3 miljard per jaar!
Als ActiMaris wordt toegepast voor alle indicaties waar het bewezen effectief is en effectiever dan de gebruikte producten zou de besparing op kunnen lopen tot miljarden per jaar.
Bovendien zijn er geen bijwerkingen zoals bij antibiotica en bestaat er geen gevaar voor resistent worden van bacteriën!
Te mooi om waar te zijn? Er zijn tal hoogstaande en onomstreden referenties beschikbaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten