Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 8 november 2010

Fed loog openlijk tegen Amerikaanse Congres

Op 3 juni 2009 beloofde Ben Bernanke van de Federal Reserve het Amerikaanse Congres onder ede dat de Fed de schuld van de Amerikaanse regering niet zou monetariseren. Op 3 november 2010 kondigde de Federal Reserve echter een enorme kwantitatieve versoepeling aan van meer dan $600 miljard.
Het opkopen van staatspapier op de Amerikaanse markt met geld gecreëerd uit gebakken lucht staat gelijk aan het monetariseren van de schuld. Dus is Ben Bernanke op heterdaad betrapt. Kunnen we hem ooit nog op zijn woord geloven?
Het monetariseren van schuld is een wanhopige zet. Het is een teken dat we snel het einde van het spel naderen. Het terugbrengen van de rente naar het nulpunt blies de Amerikaanse economie geen nieuw leven in. Honderden miljarden dollars extra aan overheidsuitgaven haalden ook niets uit. Het is op het moment zeer moeilijk voor de Amerikaanse regering om kopers te vinden voor alle schulden die worden gemaakt.
De Fed hoopt klaarblijkelijk dat deze nieuwe ronde van kwantitatieve versoepeling een manier is om de exploderende Amerikaanse schuld te financieren en tegelijkertijd het herstel van de economie te bespoedigen.
Maar Bernanke had toch beloofd dat de Fed dit niet zou doen? Hij beloofde het Congres plechtig dat de Fed de schuld niet zou monetariseren. Maar dit deed hij wel. In het volgende beeldmateriaal uit juni 2009 is te zien dat Bernanke de belofte maakte.Op een bepaald moment gaan landen als China en Japan zich geheel loskoppelen van de dollar, ooit de meest machtige valuta ter wereld. De Fed kan dan zoveel geld bijdrukken als ze wil, maar dat werkt niet lang.
De meeste Amerikanen hebben geen idee dat het gehele globale financiële systeem aan een zijden draadje hangt. We denken dat we in een democratisch systeem leven, maar de beslissingen met betrekking tot de economische toekomst van de wereld worden gemaakt door een groep ongekozen en onbekende centrale bankiers.
Ze vinden het prachtig om erover te spreken hoe onafhankelijk ze zijn. Via de Freedom of Information Act kunnen geen documenten van de Fed worden ingekeken, omdat het een organisatie is die naar eigen zeggen geen verantwoording aflegt aan de Amerikaanse regering.
Het instituut met de meeste macht over de Amerikaanse regering hoeft geen verantwoording af te leggen aan de Amerikaanse burgers, die hier vaak niets van weten. De meeste Amerikaanse burgers weten ook niet dat de Fed, in samenwerking met hun vriendjes op Wall Street, de veroorzaker was van de Grote Depressie in de jaren ’30 van de vorige eeuw.
Dit weekend organiseert de Federal Reserve een conferentie getiteld A Return to Jekyll Island: The Origins, History, and Future of the Federal Reserve’ om het 100-jarig bestaan van de beruchte ontmoeting te vieren waaruit de Fed is ontstaan.
Ze zullen elkaar daar vast feliciteren met al het goede werk wat ze doen. Al het goede werk inderdaad, om de Amerikaanse economie richting de afgrond te duwen.
Bron tekst: Niburu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten