Search This Blog

Translate

Pagina's

dinsdag 23 november 2010

FBI doet invallen bij grote hedge funds

Op maandag heeft de FBI invallen gedaan bij de kantoren van drie grote hedge funds, waardoor bankaandelen verder daalden.
Er wordt gespeculeerd dat Amerikaanse autoriteiten het grootste onderzoek tot nu toe zijn gestart binnen de wereld van de hedge funds.
Agenten van de FBI doorzochten het kantoor van Level Global, een hedge fund wat in 2003 is opgericht door David Ganek, een voormalig belegger van SAC Capital, één van ’s werelds grootste hedge funds.
Daarnaast is ook het kantoor van Diamondback Capital Management in Connecticut doorzocht. Diamondback is opgericht door beleggers, waaronder Rich Schimel. Er zijn ook geruchten dat de FBI een inval heeft gedaan bij Loch Capital Management in Boston.
Een woordvoerder van Level Global gaf te kennen dat ze bezoek hebben gehad van de FBI en volledig zullen meewerken. Diamondback was niet bereikbaar voor commentaar.
Op Wall Street stonden bankaandelen onder druk na de bekendmaking dat de FBI, het Amerikaanse advocatenkantoor in Manhattan en de Securities and Exchange Commission zich gereedmaken om aanklachten in te dienen tegen de hedge funds.
Aandelen van Goldman Sachs, genoemd in de het rapport van de Wall Street Journal, daalden het sterkst (4%). Goldman wilde geen commentaar geven. De sector lag al onder druk omdat de schuldencrisis in Ierland vraagtekens zet bij de gezondheid van Amerikaanse banken.
De Amerikaanse autoriteiten zetten sinds de credietcrisis vaart achter het onderzoek naar hedge funds, waarin advocaat Preet Bharara een sleutelrol vertolkt.

Vertaalde tekstbron: Niburu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten