Search This Blog

Translate

Pagina's

woensdag 18 april 2012

Adem-hálen: gereedschap voor optimale lichaam-geest-verbinding.

Foto: medicineworld.org
Terwijl dit zelden wordt onderkent, hebben de meeste mensen een enorm gebrek aan zelf-verbondenheid. Dit is heel duidelijk als je ziet hoe de meeste mensen bijvoorbeeld ademenen door de dag heen. Meestal is er een korte ademhaling te observeren, die uiteindelijk leidt tot een bepaalde mate van lichamelijke stress. Een diepere ademhaling resulteert over het algemeen in een meer relaxte lichaamshouding. 

De korte ademhaling gaat daarbij over het algemeen vooral over de borst, terwijl de diepere ademhaling via het ‘maaggebied’ loopt, feitelijk een meer natuurlijke ademhaling. Het onjuist ademhalen gebeurt over het algemeen ook nog eens onbewust, terwijl het voor veel mensen écht tijd wordt om bewuste en op natuurlijk-juiste-wijze adem te halen. Het wordt tijd om BEWUST je ademhaling te veranderen, zodat je uiteindelijk ook onbewust begint met ademhalen als een expert..

Je dient te beseffen dat ademhalen niet alleen een methode is om te overleven, maar ook een van de weinige dingen in je leven waar je ook écht controle over kunt hebben. Als je beseft dat het onjuist ademhalen feitelijk te vergelijken is met het JUIST genoeg vitamines en voedingsstoffen tot je nemen om in leven te blijven, dan besef je wat een goede ademhaling vermag. Een minimale ademhaling doet je overleven, maar niet floreren..

Je zou eenvoudiger dieper kunnen gaan ademhalen door de juiste ‘intentie’op elke ademhaling te zetten. Hierbij kun je aan elke ademhaling denken als verfrissend en reinigend, wat uiteindelijk zal leiden tot levendigheid en opwinding. En daarbij ook de intentie zetten op de uitademing, waarbij je lichaam via die uitademing het oude en giftige laat gaaaaan..!

Met elke verse ademhaling kun je je voorstellen dat er een kalmte en verbinding in jezelf ontvouwt. Het ademhalen synchroniseert daarbij het lichaam en de geest, dat hierdoor een perfect stuk gereedschap vormt om een optimale gezondheid te bereiken. Door een tijdje de focus te leggen op elke ademhaling, op een bepaalde plek in je lichaam dat zeer doet, ben je in staat het lichaam deze pijn te laten helen. Het deelnemen in ‘helende ademhaling’ kan in het bijzonder nuttig zijn wanneer je een massage ontvangt voor dat zere lichaamsdeel.

En zoals je weet zijn diep ademhalingstechnieken ook een essentieel ingrediënt uit de enorme voordelen van meditatie. Door iedere ademhaling heen, een in- en een uitademing, kun je een grotere gewaarwording bereiken en je meer gecentreerd voelen. Je zult in staat zijn om jezelf terug te trekken van de stress die de wereld kennelijk op je schouders legt; een gevoel van vredigheid kan het dan overnemen.

En zoals je waarschijnlijk weet, is het focussen op je ademhaling ook een fantastische manier om in bed of elders, in slaap te vallen. Veel mensen hebben moeite met het ‘stilzetten’ van hun gedachten, zelfs (of juist) als ze in slaap willen komen. Er zijn over het algemeen dan zoveel zaken die aandacht kregen, dat in slaap vallen uren duurt. Wanneer je in dit soort gevallen probeert om met een diepe focus je ademhalingen telt, in plaats van schapen, dan zal je volledige aandacht uitgaan naar het ‘correct tellen’ van je ademhalingen. En deze focus zal er tenslotte voor zorgen dat je denken stopt en je in slaap kunt vallen door het pad op te gaan van de diepe slaap. Als je deze bewuste keuze gaat maken, zul je zien dat je leven eigenlijk onbewust ‘eenvoudiger’ zal worden.

Bron: WTK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten