Search This Blog

Translate

Pagina's

vrijdag 20 april 2012

Transcripten van geheime spoedvergaderingen FED openbaar

Enkele dagen geleden wees ingewijde Drake Bailey erop dat informatie zou worden gelekt over de diepe problemen waar de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, in verzeild is geraakt.

De echtheid van de informatie zal als gebruikelijk officieel worden ontkend, benadrukte Bailey, maar het is echt en het gebeurt.

Inmiddels is aan het licht gekomen dat de Fed tijdens spoedvergaderingen tussen 2007 en 2010 enorme hoeveelheden informatie heeft achtergehouden, zo onthult analist Bix Weir van Road to Roota. Tv-presentator Dylan Ratigan van MSNBC doet één en ander in onderstaande video's uit de doeken. Het wordt enigszins duidelijk hoeveel er is achtergehouden.


Strategie

Voor de oude garde lijkt de situatie in rap tempo te verslechteren. De Huffington Post en The Dylan Ratigan Show hebben de hand weten te leggen op belangrijke interne documenten van de Federal Reserve. De stukken bevatten onder meer de transcripten van spoedvergaderingen van de Fed over de uit te stippelen strategie na de start van de financiële crisis. Ook wordt duidelijk wie er aanwezig waren tijdens de bijeenkomsten.

In oktober vorig jaar zei Ratigan al dat het bankwezen volledig corrupt is en ons oplicht. Commentator Jimmy Williams voegde daar aan toe dat geld de wortel is van al het politieke kwaad en leidt tot de ergst mogelijke corruptie.

Verandering

De Fed geeft normaal gezien nooit zomaar documenten weg, helemaal als het gaat om stukken die wijzen op serieuze problemen binnen de centrale bank. De Fed staat bekend als een hecht, supergeheim agentschap. Of komt daar nu verandering in?

Het lijkt dat de druk die de afgelopen jaren op de Federal Reserve is uitgeoefend effect begint te krijgen. Na een lange strijd in het Amerikaanse Congres kwam het in 2011 tot hoorzittingen onder leiding van de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul. Bloomberg won daarnaast een rechtszaak tegen de Fed waarna het financiële persbureau informatie wist te bemachtigen over spotgoedkope leningen die tijdens de crisis door de Fed waren verstrekt aan grote banken.

In 2008 verstrekte de Federal Reserve in het geheim leningen ter waarde van $7,7 biljoen aan grote financiële instellingen die op dat moment op omvallen stonden. Dankzij deze leningen en de daarmee gepaard gaande lage rente maakten de zes grootste banken, JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs Group en Morgan Stanley, zo’n $13 miljard winst.

Lees de transcripten hier in het geheel terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten