Search This Blog

Translate

Pagina's

dinsdag 10 april 2012

3,3-di-indolylmethaan (DIM) tegen kanker, eet broccoli

Foto: jojoclub-afslanken.com
Broccoli, kool en spruitjes bevatten van nature de chemische substantie glucobrassicine die tijdens het kauwen wordt afgebroken en omgezet in indol-3-carbinol (I3C).

Laboratoriumexperimenten hebben aangetoond dat I3C de groei van tumoren terugdringt. Dat verklaart mogelijk ten dele waarom broccoli kanker kan helpen voorkomen en genezen.

Onderzoekers van de Universiteit van Californië in Berkeley hebben ontdekt dat bepaalde bestanddelen van broccoli (indolen, glucosinolaten) het lichaam tegen kanker verdedigen. Ook beschermt broccoli tegen UV-licht, waarschijnlijk door de stof sulforafaan.

DIM

Maar dat is nog niet alles. Wanneer broccoli wordt verteerd vormen twee moleculen van I3C een enkel molecuul 3,3-di-indolylmethaan (DIM). DIM roept kanker een halt toe. Het molecuul zorgt ook voor een verhoogde aanmaak van een bepaald eiwit dat kankercellen doodt en voor een verminderde aanmaak van een ander eiwit, waarvan kankercellen juist een verhoogde concentratie nodig hebben om te overleven. Boven versterkt DIM de werking van het immuunsysteem.

Een Brits onderzoek heeft daarnaast vermindering van het risico op prostaatkanker met 400 gram broccoli per week aangetoond.

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) censureert echter informatie over broccoli als kankermedicijn. Fabrikanten die broccoli produceren of verkopen zijn vaak het slachtoffer van bedreigingen omdat ze de waarheid vertellen over hoe hun voedsel degeneratieve ziekten helpt voorkomen.

Bron: Naturalnews.com Vertaling: Niburu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten