Search This Blog

Translate

Pagina's

woensdag 23 maart 2011

Natuurlijke bescherming tegen straling

Voor mensen is de directe omgeving van kerncentrale Fukushima in Japan een te vermijden gebied, maar dieren zouden weleens kunnen profiteren van de problemen met de kerncentrale.
Na de kernramp in Tsjernobyl was er een enorme toename van herten en vossen in het gebied, omdat ze er niet werden gestoord door mensen. Waaom zijn dieren minder gevoelig voor radioactieve straling? Het geheim vinden we in de natuur.
Door de uitstoot van straling door de reactoren in Japan is de verkoop van jodiumsupplementen enorm toegenomen. Maar jodium beschermt enkel de schildklier, waardoor andere delen van het lichaam nog altijd worden blootgesteld aan straling.
Om de rest van het lichaam te beschermen zijn andere supplementen en voedingsstoffen nodig om de oxidatieve schade door straling, die leidt tot vernietiging van het DNA, te stoppen.
Melatonine
Melatonine is onlangs door onderzoekers van het Wetenschappelijke Gezondheidscentrum van de Universiteit van Texas omschreven als een krachtige bescherming tegen straling. De auteurs beschrijven de beschermende effecten van dit neuro-endrocriene hormoon tegen ioniserende straling.
Melatonine beschermt het DNA beter dan amifostine. De auteurs van het onderzoek citeren tevens ander onderzoek waaruit blijkt dat een eenmalige dosis van 300mg melatonine voldoende is om te beschermen tegen straling. Het verspreidt zich snel door het lichaam. Melatonine beschermt daarna lymfocyten, belangrijke cellen van het imuunsysteem.
Ginseng
Aangetoond is dat dieren door verschillende ginseng formules worden beschermd tegen straling. Voor een recente studie die gepubliceerd is in het Journal of Alternative and Complementary Medicine werden lymfocyten uit mensen na 90 minuten blootgesteld te zijn aan straling behandeld met een extract van de Amerikaanse ginseng. Het werd duidelijk dat het extract de imuuncellen beschermt tegen de effecten van cesium-137. Cesium-137 is een radioactief isotoop wat momenteel wordt uitgespuwd door de Japanse reactoren. Bij gezonde mensen kunnen ginseng extracten het imuunsysteem nog sterker maken.
Curcumine
Curcumine beschermt weefsel tegen straling door antioxidant-enzymen te versterken en vrije radicalen te onderdrukken. Recent onderzoek in Radiation Research laat ook zien dat curcumine helpt tegen longfibrose als gevolg van straling en helpt te overleven na blootselling aan straling. Tijdens de studie werd gebruik gemaakt van doseringen tussen 3,6 en 8 gram. Dit specerij is lastig te verteren dus het is aan te raden bijvoorbeeld zwarte peper te gebruiken om absorptie te versnellen.
Vitaminen
Een studie in het International Journal of Radiation Biology toont dat vitamine E, als alpha-TS, het gehele lichaam beschermt tegen straling. Verder beschermen grote hoeveelheden gecombineerde vitaminen uit voedsel het DNA tegen ioniserende straling. De beste combinatie bleek vitamine E, C, bèta-caroteen, bèta-cryptoxanthine en luteïne-zeaxanthine. Deze vitaminen zijn terug te vinden in bladgroenten, wortelen en pompoenen.
Dit jaar meldde het British Journal of Nutrition dat niacine en hele granen mogelijk ook beschermen tegen ioniserende straling.
Ten tijde van Tsjernobyl werd een experiment gedaan met koeien. Om te bepalen hoe snel een bepaalde stof verwerkt wordt door het lichaam van de koe voerde men de dieren gras dat besmet was tijdens het overwaaien van de radioactieve wolk van Tsjernobyl. De urine, ontlasting en melk van de dieren waren radioactief besmet, maar de koeien werden zelf niet ziek.
Samengestelde tekst: Niburu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten