Search This Blog

Translate

Pagina's

vrijdag 30 maart 2012

Duurzaam bouwen: Wil jij meedoen aan de bouw van Aardehuizen in Olst?

Foto: Argusoog.org
Het aardehuis-concept is een schoolvoorbeeld van milieubewust en duurzaam bouwen en wonen. Alle milieuaspecten komen in deze vernieuwende en tegelijkertijd simpele (low-tech) bouwmethode aan bod. Door het hergebruik van materialen bij de constructie en schone energiewinning is de CO2-uitstoot en dus het schadelijk effect op het milieu minimaal. 

Hergebruik van liefst lokaal aanwezige materialen maken aardehuizen goedkoop om te bouwen. Door de goede isolatie en warmtebenutting is de energierekening erg laag.

Vereniging Aardehuis Oost Nederland realiseert in Olst een voor Europa uniek project: een ecowijk van 23 ‘aardehuizen’ en een aantal daarmee verbonden projecten en ondernemingen.

Een aardehuis is een geheel zelfvoorzienend gebouw dat goeddeels is opgebouwd uit lokaal aanwezige grondstoffen en hergebruikte materialen. Hier leest u meer over de werking van een aardehuis.

De bouw van het wijkje met aardenhuizen (‘earthships’) in Olst (Ov) is begonnen! Op 28 april is er een informatiedag voor mensen die willen meebouwen. Met diverse praktische workshops. Op de bouwlocatie. Tijdig aanmelden.

Foto: Argusoog.org
Meedoen

Het realiseren van het project Aardehuis in Olst kost de leden van de vereniging heel wat. In euro’s en qua inspanning. Alle hulp is dan ook van harte welkom, zowel tijdens de voorbereiding als straks tijdens de bouw. Gelukkig krijgen we uit het hele land hartverwarmende reacties van mensen die op de een of andere wijze willen helpen. Door mee te denken, het verrichten van hand- en spandiensten, of door ons financieel te steunen.

Hoe kun jij ons helpen?
Meehelpen tijdens de bouw


Wil je meebouwen aan de Aardehuiswijk? We hebben een hele hoop werkervaringsplekken annex bouwstages te bieden! Wie zich wil verdiepen en bekwamen in het bouwen van aardehuizen, kan straks bij ons zijn hart ophalen. Op de pagina Meebouwen lees je wat er van je verwacht wordt èn wat je zelf kunt verwachten.

Of meld je meteen aan via het aanmeldformulier.
Doe een bijdrage aan de eerste aardehuiswijk

Bron: Argusoog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten