Search This Blog

Translate

Pagina's

donderdag 30 december 2010

Is er leven vóór het leven?

Nadelen van reincarnatie

Dr. Helen Wambach was eerst sceptisch over reïncarnatie en begon zelfs een studie om het begrip te ontkrachten.
De resultaten van haar onderzoek verbaasden haar echter en dwongen haar te concluderen dat reïncarnatie bestaat.
Dr. Ian Stevenson is een Professor psychologie en heeft honderden geverifieerde reïncarnaties gedocumenteerd. Hij heeft geconcludeerd dat vele fysieke en psychologische anomalieën kunnen worden teruggeleid naar voorgaande levens.
Voorbeelden en omschrijvingen van zijn belangrijke werk kunnen bijvoorbeeld worden gevonden in India. Shanti Devi herinnerde zich plots haar vorige leven in een naburig dorp. Tot ieders verbazing waren haar voormalige echtgenoot en familie nog in leven en werd ze uiteindelijk met hen herenigd.
Haar omschrijvingen klopten tot in detail en zijn uitgebreid gedocumenteerd.
Ook zijn er verslagen uit de Westerse wereld. Neem bijvoorbeeld een jongetje wat zich plots zijn vorige leven als piloot herinnert ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.
Zijn vader begint zich zorgen te maken over zijn geestelijke gezondheid en besluit de beweringen van zijn zoon te onderzoeken. Hij vindt uiteindelijk de piloot en wordt zich gewaar van de omstandigheden rond zijn ontijdige dood, precies zoals zijn zoon omschreef.
Vervolgens is er de case van een korpschef uit Indianapolis die onwillig een hypnotische regressie ondergaat om vorige levens te herinneren. Hij is ontsteld door wat hij ziet en is vastbesloten zijn verleden als artiest uit te pluizen.
Zijn uitzonderlijk goed gedocumenteerde onderzoek laat geen twijfel dat reïncarnatie echt is.
En wat zeggen de verschillende religies over het onderwerp? Waarom stapte de Christelijke kerk uiteindelijk van dit geloof af?
Een groep die de studie naar reïncarnatie misschien wel het beste heeft geperfectioneerd zijn de Tibetaanse Boeddhisten. Boeddha zocht naar een manier om te ontsnappen aan de misère in zijn leven. Zijn methoden ontwikkelden een systematische ontwaking van ons ware bewustzijn en worden al eeuwen succesvol gehanteerd.
Door middel van geavanceerde meditatietechnieken is het mysterie van wedergeboorte ontrafeld en kunnen lessen worden verkregen om meer vat te krijgen op dit fenomeen.
Het omgekeerde is echter ook mogelijk. Een obesitaspatiënt werd onder hypnose gebracht om te achterhalen wat de oorzaak was van zijn probleem. De therapeut nam de patiënt mee naar het moment dat hij enkel ‘licht’ was.
Deze referentie nam de patiënt gelijk mee naar een moment tussen incarnaties, alleen speelde het vorige leven zich niet af in het verleden. Het transcript is woord voor woord opgetekend en beschrijft een leven in de toekomst. Tijd is immers een illusie.
Lees de gedetailleerde verslagen op Viewzone.com
Brontekst: Niburunews

Geen opmerkingen:

Een reactie posten