Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 30 juli 2012

Gunstige wind voor SOPN wakkert verder aan

De zeilen van het SOPN-schip zijn gehesen en de 76 kandidaat-kamerleden zijn aan boord. Het wachten is nu op het officiële startsein van de Kiesraad. Komende dinsdag (31 juli), aan het einde van de middag, publiceert de Kiesraad op zijn website (link) een overzicht van de politieke partijen die deelnemen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Met uitzondering van Caribisch Nederland heeft de SOPN, zoals het er nu naar uitziet, in alle kieskringen voldoende geldige ondersteuningsverklaringen ontvangen (link), waardoor ik ervan uitga dat de SOPN definitief en volledig deel gaat nemen aan de parlementsverkiezingen op 12 september aanstaande.

Zoals blijkt uit de onderstaande nieuwsfeiten komt de wind voor de SOPN voor deze verkiezingen uit een zeer gunstige hoek, en neemt deze ook nog eens steeds meer in kracht toe.

Omdat de SOPN tot nu toe alles op tijd heeft bereikt (het entreegeld van € 11.250, de 76 kandidaten en nu ook de 600 ondersteuningsverklaringen) zal volgens mij ook de zeer ambitieuze doelstelling van minimaal 76 kamerzetels behaald gaan worden. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Sterker nog, er gebeuren juist steeds meer opzienbarende ‘wonderen’.
Het Libor-schandaal bewijst frauduleuze praktijken van de banken

Het libor-schandaal begon met de onthulling van een maand geleden dat de Britse bank Barclays de rente heeft gemanipuleerd. Deze frauduleuze praktijk kwam in de openbaarheid omdat Barclays een miljoenenschikking trof met beurstoezichthouders.

Er loopt op dit moment nog een onderzoek naar andere banken, waaronder de Rabobank, die zich hier misschien ook schuldig aan hebben gemaakt. Het libor-schandaal toont aan hoe gewetenloos de graaigrage banken te werk gaan, en iedereen weet daarom dan ook wel dat de beerput hiermee nog lang niet is blootgelegd.

Van alle politieke partijen die op 12 september meedoen aan de verkiezingen is er slechts één partij die een resoluut einde wil maken aan deze wijdverspreide bancaire fraude, en dat is de SOPN. De SOPN wil een onmiddellijke beëindiging van oneigenlijk gebruik van geld (lees: geld uit geld of uit niets maken).
Daartoe worden de banken genationaliseerd tot één Nederlandse Volksbank. Op het heffen van rente komt daarnaast voortaan een algeheel verbod.

En Nederland krijgt bovendien een waardevaste munt. Dat worden wellicht zilveren munten waarop geen bedrag, maar alleen het gewicht wordt gedrukt.
Over een tijdje weet dan iedereen dat je voor 1 gram zilver een versgemalen, natuurzuiver brood kunt kopen. En ook snapt dan iedereen dat 1000 gram zilver na een jaar niet opeens bijvoorbeeld 1005 gram is geworden. Met waardevaste valuta laten we ons dus niet langer foppen.De betaalbaarheid van het huidige zorgstelsel wordt een steeds groter probleem

Al eerder informeerde de demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid aan de Tweede Kamer dat het huidige zorgstelsel in de zeer nabije toekomst niet langer te betalen zal zijn. Vandaag staat hierover in dagblad Trouw een interview met hoogleraar economie Lans Bovenberg.

Deze man bepleit dat oudere Nederlanders een groter deel van hun eigen zorgkosten moeten betalen, onder meer door hun huis te verkopen. Volgens deze schaarstedenker kan de overheid de stijgende zorgkosten anders niet meer dragen. In zijn plannen moeten jongeren daarom nu al gestimuleerd worden om een huis te kopen, onder meer door ze minder pensioenpremie te laten betalen.

Met dit soort hoogleraren hebben we in Nederland geen cabaretiers meer nodig. Dit is natuurlijk paniekvoetbal ten voeten uit, van een krant die voor alle duidelijkheid eigendom is van enkele banken. We moeten ons van deze banken namelijk allemaal flinke zorgen maken over ons pensioen en over de financiering van onze gezondheid, want dan zijn we immers bereid om ons nog dieper in de schulden te steken.

Voor wie zich niet langer bang laten maken via de misleiding door de opgekochte kranten, de hoererende hoogleraren en de frauderende banken, die weet dat goede gezondheidsbevordering helemaal niet duur hoeft te zijn. Sterker nog, goede gezondheidsbevordering wordt gaandeweg zelfs steeds goedkoper, omdat kerngezonde mensen vrijwel geen zorgkosten meer kennen. En daar wil de SOPN dan ook ruim baan aan gaan bieden.

Ook hier is de SOPN de enige partij die ervoor gaat zorgen dat de zorgkosten in zeer korte tijd fors omlaag zullen gaan. En de oplossing voor het financieringsprobleem van de pensioenen is volgens de SOPN ook opvallend eenvoudig: iedereen krijgt voortaan immers een onvoorwaardelijk basisinkomen, ook mensen van 65 jaar en ouder.Tweede Kamer vormt geen afspiegeling van de samenleving

In het AD van vandaag zegt scheidend Kamervoorzitter Gerdi Verbeet dat de huidige leden van de Tweede Kamer volstrekt geen goede afspiegeling vormen van de Nederlandse samenleving. Volgens haar ontstaat er in het parlement een steeds grotere monocultuur van vooral hoogopgeleide blanke mannen die allemaal dezelfde kranten lezen. Gelukkig doet op 12 september de SOPN mee aan de komende parlementsverkiezingen, want de kandidatenlijst van deze nieuwe partij (link) vormt nu juist wel een veel betere afspiegeling van de Nederlandse samenleving.

Er staan relatief veel vrouwen op deze lijst, en ook hebben diverse kandidaten een andere dan de blanke huidskleur. Het meest opvallende is dat de kandidaat-kamerleden van de SOPN uit alle provincies komen, en nadrukkelijk niet voornamelijk uit de randstad, zoals bij de huidige partijen. En ook qua opleidingsniveau vormt de SOPN-kandidatenlijst een uitstekende afspiegeling van de Nederlandse bevolking.De SOPN is wel een nieuwe partij, maar geen kleine partij

Sommigen menen dat de SOPN een kleine partij zou zijn. Laten we echter samen op woensdagavond 12 september vaststellen wat de werkelijke omvang is van het draagvlak van de SOPN. Dan zal dus blijken hoe groot of klein de SOPN op dat moment is. Laten we tot die tijd de SOPN niet groot of klein noemen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de SOPN een nieuwe partij is, die op 12 september aanstaande voor het eerst meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.Zeist, zaterdagmiddag 28 juli 2012,

Johan Oldenkamp,

Lijsttrekker van de SOPN

Bron: Pateo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten