Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 22 september 2014

De opkomst van een globaal financieel rijk
De mensen achter de onsgeld.nu beweging die op een heel heldere manier uitleggen dat veel van de problemen die we momenteel kennen niet zo zeer een ongeluk of pech zijn maar simpelweg voorspelbare gevolgen van de systeemmechanismen van hoe we ons huidige geldsysteem hebben ingericht, tipten deze documentaire.

Deze presentatie legt buitengewoon helder uit hoe de huidige architectuur van ons geldsysteem voor veel problemen zorgt en ook de drijvende motor is achter de globalisatie naar een allesomvattend financieel wereldrijk.

Zolang private banken het recht hebben om geld uit het niets te scheppen als schuld en daar rente over mogen vragen waardoor de hoeveelheid geld die de populatie schuldig is (schuld plus rente) altijd groter is dan de hoeveelheid geld in circulatie (schuld) zullen de huidige problemen die we hebben alleen maar groter worden.

De documentaire laat zien wat voor krachten ons geldsysteem losmaakt in de maatschappij en hoe dat een invloed heeft op politiek, de snelheid van de maatschappij en hoe het via krachten vanuit het systeem zelf een globaal financieel rijk aan het scheppen is. Wat zal resulteren in een heel klein groepje mensen die de wereld in eigenaarschap hebben en de rest van de wereld die bij deze kleine groep in de schuld staat…

Een absolute aanrader. Wellicht de meest heldere analyses tot nu toe die een prachtig overzichtsbeeld geeft van de krachten achter de schermen die de wereld sturen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten