Search This Blog

Translate

Pagina's

zondag 10 augustus 2014

Lyfe Kitchen: Nieuwe formule voor betaalbaar gezond voedsel

Lyfe Kitchen is de naam van een nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. In de komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding. Dat meldt Retaildetail.be.

Mike Roberts was ooit directeur bij de hamburgerketen, zijn compagnon Mike Donahue was er verantwoordelijk voor corporate communications. Het tweetal ging drie jaar geleden met de plannen aan de slag en benaderde onder meer Stephen Sidwell, één van de grondleggers van vleesvervanger Gardein.De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van de vleesvervanger de hoofdrol spelen. Lyfe is een afkorting van Love Your Food Everyday.


Elke geserveerde maaltijd in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden. In het restaurant wordt eten geserveerd dat is voorbereid zonder room, geraffineerde suiker, witte bloem, transvetten, transgene ingrediënten en kunstmatige toevoegingen. Daarnaast wordt ook biologisch bier en biologisch dynamisch wijn geschonken.

Ook de vleeseters onder ons worden in het restaurant bediend. Maar dan wel met uitsluitend vlees van dieren die op diervriendelijke wijze zijn gehouden.

Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. De meeste prijzen zitten tussen de 3 en de 10 euro. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.

Wie weet openen ze ook filialen in Europa en kunnen we een snelle gezonde hap halen en de Mc Donalds links laten liggen.. Maar, voordat het zover is, kun je in de Verenigde Staten van Amerika momenteel op 6 locaties proeven of het echt zo lekker en gezond is.

Bronnen: Retaildetail.be
                Joop.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten