De gemiddelde mens is bijna de helft van de tijd bezig met dagdromen, nadenken over de toekomst en oprakelen van het verleden.
Doordat mensen constant met hun gedachten elders zijn en vaak nare zaken uit het verleden naar boven halen, worden ze depressief. Psychologen van de Harvard Universiteit hebben ontdekt dat we het gelukkigst zijn wanneer we ‘in het Nu’ leven.
Ze zeggen dat onze gedachten 46,9% van de tijd elders zijn en dat dit hetgeen is wat ons ongelukkig maakt. Dit terwijl we het meest van ons leven genieten terwijl we geheel gericht zijn op het heden, nog meer dan wanneer we dagdromen over plezierige zaken.
“Het is mooi dat de mens haar verleden kan evalueren, maar dit gaat vaak gepaard met een zware emotionele last omdat het verleden van mensen vaak is getekend door traumatische ervaringen,” zeiden auteurs Professor Daniel Gilbert en Matthew Killingsworth.
Killingsworth ontwikkelde een applicatie voor de iPhone om zo 2.250 vrijwilligers over de gehele wereld op verschillende tijdstippen te vragen of ze gelukkig waren, wat ze aan het doen waren en waar ze aan dachten. De onderzoekers van Harvard ontdekten dat mensen 46,9% van de tijd met hun gedachten ergens anders zijn dan waar ze op dat moment mee bezig zijn.
De belangrijkste conclusie van het onderzoek is dat het van belang is om geheel in het Nu te leven niet aldoor te peinzen over datgene wat reeds gebeurd is. Op deze manier kan innerlijke vreugde en harmonie bereikt worden.
Bron: Telegraph.co.uk
tekstbron: Niburunews
Geen opmerkingen:
Een reactie posten