Search This Blog

Translate

Pagina's

vrijdag 12 augustus 2011

Acht redenen om bietjes te eten


Bieten worden in de supermarkt vaak genegeerd terwijl ze het hele jaar voorradig zijn. Ontdek acht gezonde eigenschappen van bieten.
Rauwe bieten bieden de meest complete voedingsstoffen. Daarnaast is bietensap met wortelen en een appel een smakelijke manier om belangrijke voedingsstoffen en enzymen binnen te krijgen.
  • Bietensap is alkalisch en helpt acidose voorkomen. Acidose is een abnormaal zure toestand van het bloed veroorzaakt door ophoping van zuren of verlies van alkali.
  • Bietensap stimuleert en reinigt levercellen en beschermt galbuizen. Het reduceert stress van de nieren en beschermt op die manier tegen jicht. Het bevordert bovendien de stoelgang.
  • Bieten reinigen het bloed en creëren meer rode bloedcellen. Ze kunnen gebruikt worden om bloedarmoede te genezen. Dagelijkse consumptie van bieten wordt zelfs gebruikt om leukemie en andere kankersoorten te behandelen.
  • Rode bieten en bladeren van rode bieten bevatten veel folaat, de basis voor foliumzuur. Folaat helpt bij de aanmaak van weefsel en rode bloedcellen. Foliumzuur uit folaat is beter voor zwangere vrouwen dan synthetisch foliumzuur. Op de lange termijn is het gezonder om folaat te nemen in plaats van foliumzuursupplementen. Helaas worden beide termen vaak door elkaar gebruikt.
  • Bieten bevatten veel luteïne en zeaxanthine, die beide maculadegeneratie en andere leeftijdsgerelateerde oogaandoeningen helpen voorkomen of zelfs genezen. Maculadegeneratie is een oogaandoening waarbij de gezichtsscherpte afneemt ten gevolge van het afsterven van kegeltjes in het centrale gedeelte van het netvlies.
  • Bieten bevatten veel betalaïnen, een fytonutriënt. Betalaïnen in bieten vormen krachtige antioxidanten, ontstekingsremmers en helpen bij het ontgiften.
  • Bieten verlagen de bloeddruk, helpen de elasticiteit van bloedvaten behouden en verwijderen spataders.
  • Bieten bevatten veel vezels, kalium, magnesium, nicotinezuur (vitamine B3), calcium, ijzer en biotine (vitamine H of B8).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen