Search This Blog

Translate

Pagina's

donderdag 13 september 2012

Dubbel feest voor Bilderbergers

Johan Oldenkamp
Voor de betrokkenen bij de antidemocratische Bilderbergconferenties was het gisteren dubbel feest. Allereerst gaf het Duitse Constitutionele Hof groen licht voor het zogeheten Europees StabiliteitsMechanisme (ESM), wat door de mainstream media consequent wordt aangeduid als een ‘steunfonds’. Als enige kanttekening stelde dit Grondwettelijk Hof van onze oosterburen, gevestigd in Karlsruhe, een bovengrens voor de Duitse aansprakelijkheid bij het ESM van 190 miljard euro.

Daarmee is de gratificatie door alle eurolanden van dit totalitaire ESM-verdrag een feit geworden. Alle 17 van de 27 aangesloten eurolanden hebben daardoor nu hun financiële soevereiniteit definitief verloren. De zogeheten Europa-trein kan daarom nu met volle kracht vooruit, en daar worden de antidemocratische Bilderbergers erg blij van. Want de democratie in Europa is een wassen neus, waardoor de Bilderberggroep direct invloed kan uitoefenen op het beleid van de Europese Commissie.

De tweede aanleiding voor feestviering door de Bilderbergers is de uitslag van de Nederlandse Tweede Kamerverkiezing van gisteren. Ik weet zeker dat beide Nederlandse deelnemers aan de meest recente Bilderbergconferentie, die dit voorjaar in de VS werd gehouden, de opdracht hebben gekregen ervoor te zorgen dat Nederland de Europa-trein volop blijft steunen.

Gisteren bleek dat deze twee Nederlandse Bilderbergers, te weten Mark Rutte (VVD) en Alexander Pechtold (D66), zeer succesvol zijn geweest in de uitvoering van hun heimelijke opdracht. De VVD heeft samen met Bilderberg-partij PvdA zelfs een absolute meerderheid in de Tweede Kamer gehaald, waardoor beide partijen kunnen kiezen met welke van beide andere Bilderberg-partijen, te weten het CDA of D66, de meest stabiele regeringscoalitie gevormd kan worden.

Gisteren zijn de Bilderbergers er dus in geslaagd hun grip op Nederland en Europa fors te verstevigen. Voor iedereen die hoopte dat het einde van de schijndemocratie in zicht zou komen, was het echter een zeer teleurstellende dag. Naast een enorme teleurstelling zit er ook nog steeds veel ongeloof in mij. Heeft ruim vier maanden keihard werken voor 100% inspraak in Nederland slechts zo’n 13.000 kiesgerechtigde Nederlanders kunnen inspireren om op de SOPN te stemmen? Zo voelt het tenminste voor mij. Anderen vinden dat de SOPN er juist heel trots op mag zijn om in zo’n korte tijd vanaf nul nu al 1 promille van de uitgebrachte stemmen te hebben gehaald (link).

Hoe nu verder? Niet alleen voor de SOPN was de verkiezingsuitslag van gisteren teleurstellend. Ook de Piratenpartij, de Partij voor Mens en Spirit en de Partij voor de Toekomst zijn er niet in geslaagd een kamerzetel te behalen. Het aantal stemmers op deze vier partijen samen was echter wel ruim voldoende geweest voor een kamerzetel. Ook hier zien we weer hoe goed verdeel en heers uitpakt voor de gevestigde macht. Wellicht is het een zinvol idee wanneer deze vier partijen echt gaan samenwerken of zich misschien zelfs samenvoegen tot één nieuwe partij.

Ondertussen gaat de Volksbeweging voor Vrijheid, Vitaliteit en Verbondenheid gewoon door, want deze beweging is mede door de SOPN op gang gebracht en kan niet meer worden gestopt. Ook mijn individuele inzet hiervoor zal zeker niet afnemen. Ik blijf bijvoorbeeld principieel en pertinent weigeren om een zorgverzekering af te sluiten, en ga daarom in hoger beroep tegen de uitspraak van de Utrechtse bestuursrechter (link). 

En verder ben ik vanaf juli j.l. gestopt met het betalen van de huur van mijn woning omdat de woningcorporatie mijn bezwaar tegen de jaarlijkse huurverhoging gewoon naast zich neer heeft gelegd. Ik wil nu wel eens weten wat de juridische soevereiniteit van mijn rechtspersoon nu werkelijk inhoudt (link). Mocht ik op straat komen te staan, dan zie ik dan wel verder. Ik ben het namelijk spuugzat om nog langer legaal bestolen te worden.

Misschien is het toch niet goed mogelijk om het oude systeem vanaf de top te ontmantelen via invloed in het parlement, maar misschien ook wel, wanneer we het anders aanpakken. Laten we in ieder geval doorgaan met het van onderaf aan loskoppelen van dit overheersende systeem. En laten we ook veel meer de verbinding zoeken. Ik vond het de afgelopen periode erg spijtig om te constateren dat er binnen de groeiende groep van zogenaamde ‘wakkere’ mensen zoveel onderlinge verdeeldheid heerst. Blijkbaar verliezen we ons erg eenvoudig in bijzaken. 

Ondertussen hebben de goed georganiseerde Bilderbergers hun focus op de hoofdzaak gehouden. Zij vieren nu dubbel feest. Laat dit een waardevolle les zijn voor ons allemaal. Alleen wanneer we ons echt weten te verbinden kunnen we het verschil gaan maken. Zullen we dat nu dan ook maar echt gaan doen? Want ik had eerlijk gezegd ook wel zin een feestje, gisteren. In plaats daarvan ging ik aangeslagen naar huis, veel eerder dan ik had verwacht.


Zeist, donderdagochtend 13 september 2012,

Johan Oldenkamp


Pateo.nl

1 opmerking:

 1. Ik ken het gevoel, Johan. Eerder naar huis gaan dan gehoopt, omdat het tegenvalt. Zelf ben ik ook teleurgesteld in de uitslag.

  Ik hoop, dat je je snel herpakt en dat je doorgaat met het inspireren van mensen en doorprikken van veel schone schijn.

  Je opmerking over samenwerking snijdt hout. Binnen onze eigen club kan iedereen hiervan leren..

  Samenwerken met mensen die zich rond andere thema's hebben gegroepeerd en misschien net effe iets anders tegen zaken aankijken, lijkt me de juiste weg.

  We zullen doorgaan !


  BeantwoordenVerwijderen