Search This Blog

Translate

Pagina's

vrijdag 20 juli 2012

Moedermelk bevat endocannabinoïden voor groei en ontwikkeling

Moedermelk bevat cannabinoiden
Foto:  medicalfacts.nl
 In het menselijk lichaam bevindt zich een complex systeem van eiwitten die bekend staan als cannabinoïde receptoren.

Ze zijn speciaal ontworpen om cannabinoïden als tetrahydrocannabinol (THC), de psychoactieve stof die voorkomt in cannabis, te verwerken.

Uit verschillende wetenschappelijke studies is gebleken dat borstvoeding van nature veel cannabinoïden bevat die ook worden gevonden in cannabis en die essentieel zijn voor de ontwikkeling van een kind.



Honger

Celmembranen in het lichaam zijn voorzien van cannabinoïde receptoren die, wanneer ze worden geactiveerd door cannabinoïden en verschillende andere nutriënten, cellen beschermen tegen virussen, schadelijke bacteriën, kanker en andere aandoeningen. Borstvoeding zit bovendien boordevol met endocannabinoïden die pasgeboren baby’s leren hoe ze moeten eten.


Zonder cannabinoïden in borstvoeding zouden pasgeborenen niet weten hoe ze moeten eten en zouden ze niet verlangen naar voedsel. Baby’s van zogende moeders krijgen natuurlijke cannabinoïden binnen die honger stimuleren en die de groei en ontwikkeling bevorderen.

Stigma

Endoncannabinoïden worden aangetroffen in moedermelk en de activatie van CB1-receptoren (cannabinoïde receptor type 1) speelt een essentiële rol bij het geven van borstvoeding, zo blijkt uit een studie uit 2004 in het European Journal of Pharmacology.

CB1-receptoren bevinden zich in het brein terwijl de CB2-variant in het immuunsysteem en de rest van het lichaam resideert. Elk van deze receptoren reageert op cannabinoïden. We kunnen er niet omheen dat het menselijk lichaam is gebouwd voor cannabinoïden omdat deze nutriënten een belangrijke rol spelen bij het beschermen van cellen tegen ziekte, het versterken van het immuunsysteem, het beschermen van het brein en het zenuwstelsel, het verlichten van pijn en het remmen van ontstekingen.

Het stigma op cannabis is langzaam aan het verdwijnen. Er zijn inmiddels duizenden studies verschenen die de veiligheid en voordelen van cannabinoïden aantonen. Het zijn gezondheidsbevorderende supervoedingsstoffen met een oneindige potentie om ziektes te voorkomen.

Bron: Naturalnews.com
Vertaling: Niburu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten