Search This Blog

Translate

Pagina's

maandag 23 september 2013

Netwerk Eetbaar Nederland gaat van start

Recent is het landelijke netwerk Eetbaar Nederland van start gegaan. Het is een platform in ontwikkeling om Nederland eetbaarder te maken.

Artikelen
Op de site zijn artikelen te vinden over raamtuinieren, gemakkelijke moestuinen (die ook op een balkon en platte daken zijn toe te passen), eetbare bostuinen en nog veel meer. Ook zijn er een aantal inspirerende video’s te bekijken van mensen die al begonnen zijn om hun buurt eetbaar te maken en wordt duidelijk in beeld gebracht wat voor positieve effecten dit met zich meebrengt.


Overkoepelend Netwerk
Eetbaar Nederland treedt op als een overkoepelend netwerk van een boel lokale groepen die in Nederland reeds hard aan de gang zijn om voedsel te verbouwen in hun buurt. Zo zijn er inmiddels meer dan 80 lokale transition towns actief die vaak een werkgroep voedsel hebben en ook zijn er directe lokale eetbaar initiatieven vanuit heel Nederland te vinden. Mensen die zelf aan de gang willen, kunnen via dit platform snel uitvinden waar er lokaal al mensen bezig zijn zodat ze zich hierbij desgewenst kunnen aansluiten.

Overheden
Voor overheden is er onder andere een pdf te downloaden met een duidelijk overzicht van 10 voordelen van gemeenschapstuinen. Veel overheden zitten momenteel met bouwkavels die niet verder ontwikkeld worden en nu braakliggen zonder functie of doel. Zulke gebieden inrichten tot gemeenschaptuinen verbetert de buurt op vele gebieden wat uiteindelijk een meerwaarde voor de buurt oplevert en vaak kostenbesparend werkt voor de gemeente zelf.

Een netwerk in ontwikkeling
Eetbaar Nederland is nog maar net begonnen en volop in ontwikkeling. Tips en constructieve opmerkingen om het platform verder te ontwikkelen zijn van harte welkom in de reacties.


(Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen op de hoogte zijn van het bestaan van het platform van Eetbaar Nederland. Dit artikel mag dan ook door eenieder vrij worden gedeeld en overgenomen op blogs, websites etc.)
Bron: Visionair



Geen opmerkingen:

Een reactie posten