Search This Blog

Translate

Pagina's

donderdag 19 april 2012

De BBC documentaire 'A farm for the future'


BBC documentaire uit 2009 over de wereldwijde voedsel- en landbouwcrisis, m.m.v. Martin Crawford (Agroforestry Research Trust), Fordhall Farm, Richard Heinberg en anderen.

Rebecca Hosking, boerendochter die documentaire-filmer werd, gaat in op het energiegebruik in de landbouw, dat in de komende jaren kritiek zal worden, zonder in paniek te vervallen. Aan de hand van voorbeelden in Engeland verkent ze de mogelijke perspectieven, zoals een milieuvriendelijke land en tuinbouw die ons leven zou kunnen veranderen.
Ze kiest ervoor om terug te keren naar de boerderij waar ze opgegroeid is en gaat die van haar vader overnemen. Maar HOE gaat ze boeren? Er komen wetenschappers van naam aan het woord: Patrick Whitefield, Rob Hopkins, Rosie Boycott, Richard Heinberg, Tim Lang e.a.. Niet alleen permacultuur-enthousiastelingen komen hier aan hun trekken: elk weldenkend mens kan zijn/haar voordeel doen met deze documentaire.


(Redactie Klein Paradijs: Er zijn tegenwoordig want kanttekeningen te zetten bij onderwerpen als Peakoil en Global Warming, het schijnt grotendeels propaganda en angstzaaierij te zijn. Onderzoek zelf de feiten. De kern van de boodschap blijft echter overeind staan en daarom is deze documentaire zeer de moeite waard!)


Tekstbron: Earth Matters

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen